2009. november 20., péntek

A büszke apa bejegyzése

Egy kicsit megkésve, de azért eleget teszek a kötelességemnek, és írok egy kisebb bejegyzést, mint a büszke apa. Igen, büszke vagyok nagyon. Simonra ugyanúgy, mint Jucára, aki gyermekem édesanyja, szerelmem és társam a mindennapokban, és aki óriásit küzdött, hogy világra segítse a várva várt kisfiunkat. Úgy érzem, hogy ebben a három napos csatában azt a keveset maximálisan megtettem, amit egy leendő apa megtehet ott a szülőszobában. Azonban szívszorító érzés volt látni, hogy csak szavakkal tudtam őt segíteni, a fájdalom és a szenvedés pedig az ő része volt. Élmény volt vele lenni az első perctől az utolsóig, a köldökzsinór elvágásáig. Ezek a történések kitörölhetetlenek lesznek az emlékeimből. A szülés további részleteit majd Juca szerintem egy külön bejegyzésben fogja kifejteni elejétől a végéig. Lesz miről írnia, azt előre garantálom :-)
Gondoljatok bele! Vasárnap reggel 6 óra körül arra a mondatra ébredni, hogy „Peti, elfolyt a magzatvizem…”, és kedden este 11 óra 17 perckor arra a mondatra nyugovóra térni, hogy „Peti, megszületett Simon.”. Ezt bárhogy is számolom, 65 óra étlen-szomjan, alvás nélkül. Mert ebben a közel három napban ilyen „apróságokra” nem volt időnk. Utólag belegondolva, nem is tudom, hogy bírtuk végigcsinálni fizikailag, de azt hiszem az eredmény kárpótol mindenért. Egy szó, mint száz ezt a gyermeket nem adták könnyen, sportnyelven szólva ez egy több menetes meccs volt. De, mint tudjátok, Simon mindig a türelemre tanított minket. Egészen a megfogantatása pillanatától a megszületéséig. Hónapokig vártunk rá, hogy beköltözzön a pocakba, majd kétségek között több hetet arra, hogy a már megfogant, és mindössze 5 mm-es kis magzatnak a szívverését meghalljuk. És végül a születése dátumát is több mint egy héttel kitolta, túlórázott ez a kis haslakó. Minden bizonnyal a „türelem”, mint motívum, végig fogja kísérni a közös életünket :-)
Utólag a család bevallotta, – érthető okokból – hogy nagyon tartottak egy külföldön történő szüléstől. Nyelvi nehézségek, távolság, más egészségügyi protokoll, és még sorolhatnám a végtelenségig, ami ellene szólt. Nekünk igazából meg sem fordult a fejünkben, miután kiválasztottuk a kórházat, hogy itt bármi hátrányt is elszenvednénk azzal, hogy nem helyiek vagyunk. Felelősséget vállaltunk, két felnőtt ember tudatos és átgondolt döntése volt ez. És utólag is az a véleményünk, hogy ennél jobban nem is dönthettünk volna. Szerencsére a nyelvi problémákat áthidaltuk, itt mindenki – beleértve a szülésznőket, az ápolókat, az orvosakat - tökéletesen beszél angolul. Emellett, mivel egy süd-tiroli város kórházában voltunk, az olasz és a német anyanyelvi szinten van. Juca a végén már angolul káromkodott a kétperces fájásoknál, aztán a befejező fázisban, az őt visszakísérő ápolónővel már spanyolul kommunikált :-) ,nekem meg most a csecsemőosztályon kell csillogtatnom fantasztikus olasz és német tudásomat. Hát ezt teszi az öt éve tartó külföldi vándorlásunk, igazi világpolgárokká váltunk! Beleértve természetesen Simókát is, aki az Azori-szigeteken fogant, majd Magyarországon jártunk nyáron a vizsgálatokra, és végül Olaszországban született meg, ergo három kismama könyvvel rohangásztunk itt mindenhova :-)
Apa lettem, ez a fejezet pedig A büszke apa bejegyzése címet viseli. De november 17-én este nem csak én kiáltottam fel könnyes szemmel, a kezemben tartva a fiunkat, hogy apa lettem. Abban a pillanatban szeretteink közül valakik nagyszülők lettek, valaki dédnagymama, valaki nagynéni, valaki nagybácsi, Simóka érkezésével valakiknek megszületett az unokatestvére, valakiknek egy kedves barátjuk gyermeke jött világra. Ti mindannyian végig küzdöttetek velünk, szorítottatok, mellettünk voltatok. Szeretném ezt a segítséget megköszönni Nektek!
Az anyakönyvi kivonatban pedig a következő szerepel: LENGYEL SIMON, született 2009. november 17-én, 23 óra 17 perckor, Bolzano (németül: Bozen) városában, Olaszországban, 3810 grammal és 52.5 cm-rel.


14 megjegyzés:

  1. Draga Peti! Gyonyoruen irtal es gyonyoruen fogalmaztad meg az erzeseiteket!!! Meg egyszer gratulalunk Nektek es tiszta szivbol kivanjuk, hogy minden ugy alakuljon, ahogy Ti HARMAN szeretnetek! Simi GYONYORU kisfiu, buszkek lehettek ra, joggal, O pedig Ratok, hogy ennyi nehezseg aran is csak a jora fogtok emlekezni!!! Mar varjuk, hogy szemelyesen is megismerkedjunk csaladotok legujabb tagjaval - es csak igy tovabb... ;) Millio puszi az Edesanyanak es Siminek is es persze Neked is! GRATULALUNK!!!

    Sziszi, Krisz&Oli

    VálaszTörlés
  2. Isten hozott Simi!

    Nagyon vártunk már, és gyönyörű kisfiú vagy!!!

    Drága Jucus!

    Egy hős vagy, le a kalappal! Kárpótlásul kaptál egy kisfiút és egy ilyen szerelmi vallomást a férjedtől;-))

    Kedves Peti!

    Köszönjük szépen mi is a szép szavakat, élmény volt olvasni a bejegyzésedet! Gratulálok én is Neked és az egész Lengyel családnak, Süd-Tirolba! Szép és nehéz korszak következik, úgy folytatódik, ahogy elkezdődött: nehéz ugyan, de nincs szebb és jobb érzés a világon:-)))

    puszi: Zsuzsi, Robi, Szofi

    VálaszTörlés
  3. Drága peti, Jucus és Simi!

    Kívánjuk, hogy nagyon sok örömben és boldogságban legyen így hármótoknak része, és hogy a nehezebb órákon a szeretet és a humor könnyen átsegítsen benneteket!
    Nagyon várjuk a részletes beszámolót, de megértjük, hogy most a kis drága az első. :)
    Millió puszi!

    Cuti, Péter és Villő

    VálaszTörlés
  4. Kedves Peti, Jucus és Simon!

    Együtt örülünk veletek kicsi fiatok világrajöttének, s hogyha a kezdetek küzdelmekkel is voltak teli a folytatás könnyebb legyen :D
    Jucusra nagyon büszkék vagyunk hogy ezt a háromnapos kálváriát kibírta, de gondolom most a jól megérdemelt kárpótlást élvezi, Simivel együtt.
    Peti te meg olyan szépeket írtál....könnyes szemekkel folytatom napom, és persze csak a terhességi hormonok miatt.....
    Puszikkk : Vani, Gyula, Lilla
    és várjuk ám a részletes beszámolót :DDDDDDDDDDD

    VálaszTörlés
  5. Kedves Peti, egy egesz topic es kitudja hany csalad izgult veletek e 3 nap alatt es gyonyorubb vege nem is lehetett volna mint latni milyen hihetetlen jokepu fiatok szuletett!;-)
    Legyetek nagyon boldogok!!!
    Puszi Anita, Tasos es Marianthy!

    VálaszTörlés
  6. Hát én szipogok.... Nagyon szépen írtál Peti, embert próbáló lehetett. Mégegyszer gratulálok Simihez, gyönyörű és komoly baba :-) Élvezzétek az elso igazi családi pillanatokat, irni majd irtok ha eljon az ideje, ha ti 3 napot szenvedtetek Simiért mi még tudunk kicsit várni a részletes beszámolóra :-)
    Pussz
    helga

    VálaszTörlés
  7. Jucus!Peti!
    Gratula, nagyon jo volt olvasni a szep szavakat!
    Kriszta

    VálaszTörlés
  8. Nagyon édes a kicsike!Nagyon sok Boldogságot kívánunk innen Franciaországból.Puszika

    VálaszTörlés
  9. Gratulálok Nektek! Le a kalappal a szülők előtt, nem lehetett könnyű ez a 3 nap, de egy tüneményes, gyönyörű baba született!
    Sok boldogságot kívánok!

    VálaszTörlés
  10. Okéoké, én is elbőgtem magam. 3 napja izgultunk értetek. Anyu naponta kétszer hívott, hogy mi van Veletek :-). Nagyon nagy gratuláció és soksok boldogságot kívánunk Nektek! És persze jó egészséget és minden jót Simókának meg a szülőknek is. Jucám, remélem jól vagytok nagyon! Millió puszi!
    Ja, és Peti, ha lesz még időd, írjál néha egy-egy boldog apukást :-)

    VálaszTörlés
  11. Ja és a lényeg! A gyerkőc egyszerűen tündéri a képeken. Micsoda gyönyörű képeket fog Juca csinálni róla...

    VálaszTörlés
  12. Drága Jucus, Peti és Simi,

    Itt szipogok, mint egy hülye a monitor előtt!!!
    Peti, várjuk továbbra is az apukás bejegyzéseket! Jucus, gyönyörű ANYUKA lettél! Simi, Te pedig csodálatos kis pasi vagy, mostantól idekintről is taníthatod a SZÜLEIDET! Az erő legyen veletek! :)))

    VálaszTörlés
  13. Mit is irhatnek meg? Csak ismetelni tudom az elottem szolokat!! Peti, nagyon szepen megfogalmaztad az erzeseidet, elmenyeidet, csak igy tovabb!!! Gratulalok mindharmotoknak, hogy ilyen kitartassal, hihetetlen erovel vegigcsinaltatok ezt az embertprobalo 3 napot, de vegul csak a szep emlekek maradnak, igaz? ES az a gyonyoru kis csomag, aki innentol fogva egy eleten at bearanyozza a napjaitokat :)
    Nagyon szep kis csalad vagytok!! Minden szepet es jot kivanok nektek!! Sok puszi! A Vlahi-csalad

    VálaszTörlés
  14. Sziasztok!


    Csatlakoznék én is az előttem szólókhoz!

    GRATULÁLOK a gyönyörű kisfiatokhoz! Nagyon szép baba!

    Jucus, nagyon büszkék vagyunk rád! Nem csodálom gogy Peti is az!
    Előtte is le a kalappal! És ez a kis szösszenet amit ide írt, nagyon megjható volt! Megvallom én is pityeregtem! Ugyhogy gratulálok a férjedhez is, és persze neki is, hogy ilyen kitartó felesége van! AZt kivánom hogy ez a boldogság amit most éreztek örökké tartson!

    Puszi Nektek!

    Ivett és Nikosz!

    VálaszTörlés