2010. április 9., péntek

Szeretünk és becézünk

Milyen érdekes dolog, hogy az ember minél jobban szeret valakit, annál többet becézgeti. Akár egy párkapcsolatot, akár egy szülő-gyerek kapcsolatot nézünk, szinte egész biztos, hogy becenevek tömkelegével találjuk magunkat szemben. A szerelmesek az esetek nagy többségében az állatvilágból kölcsönzik a beceneveket...vajon miért van ez így?
Nyuszkókák, mackókák, cicuskák ezrei szaladgálnak a nagyvilágban. Petivel mi egymást mókuskázni szoktuk, mert a mókus az egy olyan cuki állat! Pont olyan cuki, mint én :). A baráti társaságunk szokott is viccelődni velünk. Főleg amikor Peti a Balatonon a ötödik kisnagyviceverzaházmester fröccse után hozzám fordul, és azt mondja: Mókucika, nyugodj meg, nem lesz semmi baj.(El is nevezték Mókus Úrnak :).
Gondoltam összegyűjtöm Simon beceneveit, mert gyanítom, hogy ezek nagy része idővel feledésbe fog merülni, és mindig jönnek majd helyette újak. A becenevei egy csoportja a nevéből adódnak, mint pl Simi, Simó, Simóka, Simcsó, Simómanó..stb. Aztán van egy másik csoport, ami a mi hülyeségünkből adódik:). Szoktam neki mondani, hogy Puncut(ez a huncutból jött, meg ne kérdezzétek hogyan, de nagyon illik rá), néha Pernahajder-ezem, aztán pelenkacserék alkalmával Pisi Mókusnak hívom(Misi Mókus után szabadon). De aki pelenkázott már kisfiút, az tudja mekkora kihívás. A reflexidőmön még mindig van mit javítani. Korábban említettem már, hogy amikor erőlködik, meg nyög, akkor olyan mint öreg Pityubá'. Ezért néha Pityunak, vagy Pityukámnak becézzük. A következő hangsúllyal: Pityuuuuuuu, vagy Pityukááááááám.
A pici, húsos kis teste miatt néha Sonka Picinek is hívom:). Este lefekvéskor ő a Szoknyás Pingvin, mert a kis hálózsákjában úgy néz ki, mint akire tévedésből szoknyát adtak, amiből próbálna ő kikalimpálni, de nem igazán sikerül. Inkább egy totyogó pingvin imitációnak tűnik benne. Amikor szépen megfésülöm, akkor ő az én Szőke Hercegem. Mivel imádja magát a tükörbe nézni, a Törpojáca is nagyon illik rá:).
Nos, egyelőre ennyi jutott eszembe, de a sor biztos folytatódik még.

1 megjegyzés:

  1. Hát ez haláli Jucám, remek gyűjtemény!!!
    Csók a Mókusörsnek :))))

    VálaszTörlés