2010. április 13., kedd

Garda-tó, az örök szerelmünk

Ez az a hely, amit képtelenség megunni! Sok évvel ezelőtt jártunk ott először, és szerelem volt első látásra. Azóta már többször visszatértünk, és sok embert rábeszéltünk, hogy töltse ott a nyári szabadságát. Tudomásom szerint senki nem bánta még meg:).
A Garda-tó Olaszország egyik gyöngyszeme. Fantasztikus klímája van, gyönyörű a táj, meredek sziklák és hatalmas hegyek ölelik körbe a kristálytiszta tavat. A tóparti városokban pezseg az élet, hangulatos utcácskák, főterek, és hosszú sétányok vannak. A tó minden része más. Az északi része meredek, sziklás, és szeles, ez a szörfözők paradicsoma. A déli partja sík, kiváló strandokkal. A nyugati és keleti partja pedig átmenet a kettő között. Itt tényleg nem lehet unatkozni. Hajókirándulás, vizisport, Gardaland a gyermekeknek (élmény-és aqua park), hatalmas hegyek felvonóval, túrautakkal, várak, templomok, nyüzsgő városok, és nyugodt kis faluk....tényleg minden van.
Ma ismét úgy éreztük, vágyunk a Garda tavi hangulatra, úgyhogy felkerekedtünk. Mivel nagyon közel van hozzánk (60km) sokat utaznunk sem kellett. És megint jól éreztük magunkat:).




A nap végén pedig egy történelmi pillanatnak lehettünk tanúi. Simon ma este, életében először úgy döntött, hogy kihagyja az esti elalvás előtti hisztit, és magától, cici-cumi-bóbitázás és minden egyéb műsor nélkül EGYEDÜL elalszik. Letettük az ágyba, ő dünnyögött egy kicsit magában, majd lecsukta a szemét és ELALUDT!!!!!
Na mondtam én, hogy a Garda-tó klímája páratlan a világon. Ennél nagyobb bizonyíték nincs :).

1 megjegyzés: