2011. február 4., péntek

A legszebb olaszországi emlékeink

Olyan érdekes, hogy mennyien kérdezik meg tőlem mióta itthon vagyunk, hogy és milyen itthon? Nem hiányzik Olaszország? Ilyenkor mindig azt válaszolom, hogy szuper itthon, és nem hiányzik semmi! És ez tényleg így van...mint korábban már meséltem, ha az ember hosszú évekig nem él itthon, egy teljesen más szemüvegen keresztül látja a hazáját, amikor visszatér. Arról nem is beszélve, hogy amikor az embernek gyereke születik, egyből teljesen más dolgok lesznek fontosak....ami eddig fontos szempont volt, most hirtelen tök felesleges lesz, és fordítva. Olaszország sem hiányzik különösebben, lehet, hogy mert még kevés idő telt el....majd tavasszal, ha szépen sütni fog a nap, biztos belém fog párszor hasítani,hogy jaj, de jó lenne most elugrani a Garda-tóhoz:-), de aztán felkerekedünk majd, és elmegyünk az állatkertbe helyette, aztán átugrunk tesómékhoz, és gyanítom eszembe se fog jutni a Garda-tó. Szóval minden relatív....
De az egészen biztos, hogy Olaszország akkor is a szívem csücske fog maradni, és tuti, hogy sokszor fogunk oda járni nyaralni, telelni. Rossz emlékek nem maradtak bennünk, Peti távozása után a csapat eléggé szétesett morálisan, és semmi eredményt se tudtak felmutatni, az edzőt is kirúgták. Biztos lenne, aki ennek örülne, hiszen legszebb öröm a káröröm, de nekünk ettől nem lett jobb. Sajnálom azokat az embereket, és ennyi.
Az idő minden emléket megszépít...de nem csak az idő képes erre! Ha történik az emberrel egy rossz és egy nagyon jó dolog egyidőben, tuti, hogy a jó győz! És ez nálunk is így történt.
Az utolsó olaszországi estéinken sokat beszélgettünk, összegeztük magunkban a múltat, és tervezgettük a jövőt, hogyan legyen, mint legyen. Igazából Simon születése óta nagyon vágyunk még egy ilyen kis tüneményre, és az utolsó este úgy éreztük, na ez most a megfelelő időpont. Igen, tudom, másoknak ez tűnne a legnemmegfelelőbbnek, hiszen talán életünk egyik legbizonytalanabb periódusa volt, de mi mindig fordítva gondolkodunk:). És úgy tűnik, Simon kistestvére is pont ilyen fordítva gondolkodik, mint mi,  mert azon az estén megfogant:). Tudtam, és éreztem abban a pillanatban, és úgy indultunk haza, hogy én biztosan tudtam, megint egy életre szóló ajándékkal búcsúzok egy országtól.
Olaszország ezért fog az én szívem csücske maradni. Az egyik gyermekem ott született, a másik pedig ott fogant, szoros érzelmi kötelék ez nekem!
És akkor hivatalosan, ennek a blognak a hasábjain is, nagyon nagy örömmel szeretném bemutatni a mi legkisebb családtagunkat, akinek a várható születési ideje 2011 július vége/augusztus első napjai:

4 megjegyzés:

  1. Szia Jucus! Ezennel, mint friss olvasód, gratulálok ehhez a jó hírhez! Mostanában olvasgatom az archívumodat, éppen Simon szüléstörténeténél tartok. Bár jó olvasni a bejegyzéseidet, de mégis azt kívánom a következő szüléstörténet rövidebb legyen! :D Jó egészséget Nektek! :)

    VálaszTörlés
  2. Gratulálok!!!!! Ez tényleg szép "búcsúajándék" Olaszországtól :) És ezek szerint tökéletes volt az alkalom, mert a pici készülődött már hozzátok :)

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm szépen, nagyon aranyosak vagytok:)!
    Nóra, úgy legyen! Mondjuk egy két mondatos bejegyzésben elmesélném, hogyan született meg:)...de teljesen mindegy,mert a gyerekek tényleg minden szenvedést megérnek!!
    Pocikabogi köszi neked is! Igen, valószínűleg már toporgott a küszöbön:)

    VálaszTörlés
  4. Gratula!jajdejóóóóóó.nagyon örülök!!
    Éljenek a kis korkülönbségek :)
    puszi nektek,és lassan tényleg kijöhetnétek hozzánk,most hogy már mi is,ti is egészségesek vagytok!

    VálaszTörlés